© ATV

Bloed en kogelhulzen in Schoten hebben niets met elkaar te maken: jongeren schoten met alarmpistool en caféklant sneed zich

Schoten -

In het centrum van Schoten is zondagochtend een bloedspoor aangetroffen op straat, er werd ook een kogelhulzen gevonden. Het labo kwam ter plaatse voor een onderzoek. Uiteindelijk bleken beide zaken niets met elkaar te maken te hebben.

De politiezone Schoten ontdekte zondagochtend een bloedspoor in het steegje tussen de Paalstraat en het Edisonplein, in het centrum van de gemeente. De omgeving werd afgezet en het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Hoewel er volgens getuigen sprake was van veel bloedvlekken op straat, werd er geen gewond persoon aangetroffen. Wat de speurders wél vonden in de buurt van het bloed, waren drie kogelhulzen die afkomstig bleken te zijn van een alarmpistool.

In de loop van zondag kon de politiezone Schoten uitklaren wat er juist gebeurd was, dat onderzoek maakte duidelijk dat er geen link was tussen de bloedsporen en de hulzen. “Zaterdag rond middernacht ontvingen we een melding dat er schoten werden gehoord in het centrum. Ondanks een zoektocht waren er geen indicaties van een misdrijf en bood er zich geen slachtoffer aan. Zondagochtend, werden bij daglicht, drie hulzen en bloeddruppels aangetroffen in het steegje tussen de Paalstraat en het Edisonplein”, legt de politie uit.

De schoten met het alarmpistool bleken afgevuurd te zijn door vier personen, onder wie een minderjarige. “Ze hadden dat ‘voor de grap’ gedaan”, zegt de politie. Het viertal werd geïdentificeerd en kon zondag gearresteerd worden. Het alarmpistool lag in de auto van een van hen. Het wapen werd in beslag genomen, de vier mochten na verhoor beschikken.

De recherche was ondertussen op zoek naar de ‘eigenaar’ van het bloed dat op de plaats van de hulzen gevonden was. Dat bleek uiteindelijk niet afkomstig van een slachtoffer van geweld maar van een caféklant. “Die had zich in een café aan de overkant door een gebroken glas aan de hand verwond”, legt de politie uit. “Er werden dus geen ernstige feiten gepleegd.”

© bfm

© bfm

© bfm

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV