BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

HLN ONDERZOEK. Jo Vandeurzen (ex-CD&V) klust bij voor overheidsdienst die hij tien jaar als minister leidde: overtreedt hij daarmee de wet?

Voormalig CD&V-voorzitter en Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen heeft een opmerkelijke bijverdienste sinds hij de politiek verliet. Hij klust bij voor de Vlaamse overheid als consultant. Vandeurzen doet dat op het departement waar hij zelf tien jaar verantwoordelijk voor was en dat vandaag onder zijn partijgenote Hilde Crevits valt. Kan dat wel? Een wet uit 1931 doet experts twijfelen. “Ik zou uitgekeken hebben.”

239 reacties

  • Christophe Moser

    12 maanden geleden
    En hij zal zeker niet de enigste zijn. Degoutant gewooon.
  • Ronny Quintens

    12 maanden geleden
    Indertijd werd de jobomschrijving aangepast om onder andere concurrentiebeding te omzeilen.
  • Frans CLAERBOUDT

    12 maanden geleden
    Jo Vandeurzen wist niet dat hij dit ontving want kijkt nooit zijn rekeninguittreksels na. En Hilde wist niet dat dit wordt uitbetaald omdat ze nooit eerst leest wat ze tekent! Van een bende oplichters gesproken, die gaan met volgende verkiezingen een leuke verkiezingsavond tegemoet... Het gaat een avond vol amusement zijn voor de zoveelste keer door politici bedrogen belastingbetaler!
  • Chris Van den Eede

    12 maanden geleden
    Onvoorstelbaar, ik wou dat ik kon weigeren om mijn belastingen te betalen maar als werknemer kan je dat gewoon niet. De schaamte voorbij maar blijkbaar hebben politici geen deontologie. En wij moeten dat maar betalen. En er is geen enkele partij die dat gaat veranderen dus waarom nog gaan stemmen?
  • gilbert Gijdé

    12 maanden geleden
    kunnen ze niet langs gaan langs bij het ocmw.Dit gebeurt alleen in belgie,dat die sukkelaars niet rondkomen.Allez een ex minister die zo weinig verdiend .Ik heb er echt medelijden mee