Amaury Michaux

Dieven stelen konijntje Tipex uit kinderboerderij Jette: "Was de lieveling van de kinderen"

De kinderboerderij van de Brusselse gemeente Jette kreeg afgelopen weekend 2 keer dieven over de vloer. Ze richtten schade aan en probeerden enkele neerhofdieren te stelen. Het witte konijn Tipex is nog altijd spoorloos.

In de kinderboerderij van Jette hebben vandalen het voorbije weekend twee avonden op rij ingebroken. Ze probeerden dieren te stelen, maar de meeste zijn intussen teruggevonden. Alleen het witte konijn Tipex is nog niet terecht.  

"Bij de eerste inbraak zaterdagavond hebben de inbrekers de stallen van de dieren opengezet", vertelt Jessica Hollebeke van de kinderboerderij. "Ze probeerden ook onze schapen te vangen met touwen, maar dat wilde blijkbaar niet lukken. De touwen vonden we later op het domein van de boerderij terug. De politie vond later ook het gestolen konijn Koffie terug."

De volgende avond keerden de dieven terug. "Ze klommen over de omheining en namen ons witte konijn Tipex en Zola, de hond van de conciërge, mee. Zola werd 800 meter verder teruggevonden, vastgebonden aan een omheining. Maar van Tipex vinden we geen spoor", zegt Hollebeke. 

Zoektocht

"Er is aangifte gedaan bij de politie, maar we hopen ook dat iemand van onze buren iets gezien heeft", aldus Jessica. "Maar voorlopig hebben we geen spoor van Tipex", voegt haar collega Sepp toe: "Tipex was de lieveling van de kinderen die onze boerderij bezoeken. Hij was spierwit en liet zich makkelijk aaien. Maar hem vangen was al moeilijker.  We hebben geen enkel idee waar onze Tipex is. De politie zoekt nog, maar ja, zoek maar eens een konijn in deze stedelijke omgeving. We vrezen het ergste." 

Meest gelezen