Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

"Brexit is een mislukking", geeft brexiteer Nigel Farage toe

De Britse politicus Nigel Farage, die één van de meest uitgesproken voorstanders was van een Brits vertrek uit de Europese Unie, is teleurgesteld in het resultaat van de Brexit. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Britse omroep BBC. "De Brexit is een mislukking", stelt de gewezen UKIP-leider, die de schuld voor het falen volledig bij anderen legt.

Farage is er nog altijd van overtuigd dat het land geen deel moet uitmaken van de EU, maar hij geeft wel toe dat het Verenigd Koninkrijk tot nu toe geen economisch voordeel heeft gehaald uit de Brexit. Volgens Farage is dit te wijten aan de regerende Conservative Party, die haar beloftes niet is nagekomen.

"De Brexit heeft aangetoond, zo vrees ik, dat onze politici net zo nutteloos zijn als de (Europese) commissarissen in Brussel", zegt Farage. "We hebben dit totaal verkeerd aangepakt." Onder meer van de strengere immigratiecontroles is maar weinig in huis gekomen, beweert de rechts-populistische politicus.

BEKIJK - Nigel Farrage noemt de Brexit een mislukking:

Videospeler inladen...

Een woordvoerder van de Britse regering spreekt de uitspraken van Farage tegen. Er wordt onder meer gewezen op het vernieuwde landbouwbeleid. "We hebben een eerlijker systeem dat afgestemd is op de Britse landbouwers", klinkt het.

Enkele jaren geleden had Farage nog verklaard dat hij Groot-Brittannië zou verlaten als de Brexit op een mislukking zou uitdraaien. Op sociaalnetwerksites zijn dan ook heel wat spottende berichten terug te vinden van Britten die Farage uitwuiven.

Meest gelezen