M.L. / Campus Etterbeek VUB.
Volledig scherm
PREMIUM
M.L. / Campus Etterbeek VUB. © RV / Marc Baert

Studente Eline* (29) getuigt over ongepast gedrag VUB-prof: “De mondelinge examens waren het ergst”

Professor in de gezondheidswetenschappen M.L. zou niet alleen zijn dichte medewerkers geterroriseerd hebben, maar ook zijn studenten. Dat zegt studente Eline* (29), die via 4040 getuigt over hoe de prof vanaf de eerste dag van haar masteropleiding studenten intimideerde. Eline vertelt hoe hij zijn machtspositie extra kon uitbuiten tijdens de mondelinge examens. “De manier waarop hij zowel medewerkers als studenten het leven zuur maakte, was echt niet normaal.”

14 reacties

  • Bert Van den heuvel

    11 maanden geleden
    Als je echt goed bent in je vakdomein… ga je dan niet in de privé werken? Ik denk dat er bij heel wat proffen mentaal echt iets mis is.
  • rudy Willemse

    11 maanden geleden
    Meer controle op het functioneren van professoren is een noodzaak. Zij hebben haast een goddelijke macht, meestal gaat het goed maar overal zijn er meestal voorbeelden van onkunde en machtsmisbruik. De rotte appels moeter eruit.
  • Fred De Bakker

    11 maanden geleden
    Net zoals in KUL gebeurde ontslag met verlies van zijn pensioenrechten is het minste. Daarnaast de strafrechterlijke procedure.
  • Frances De Meulder

    11 maanden geleden
    Tijdens mijn studiejaren, lang geleden ook een prof gehad die steeds misbruik maakte van zijn macht en alle studenten terroriseerde. Hij buisde zelfs systematisch de vrouwelijke studenten ingenieur electronica. ook bij mij, na de 2de zit, dat ik nadien bij hem moest komen en hij verkondigde dat mijn examen zo goed was geweest - "schitterend zelfs" (zijn eigen woorden), maar dat hij mij een 28 op 80 had gegeven omdat "hij mij niet rijp vond voor het 4e jaar". Het jaar opnieuw doen want hoofdvak.
  • Jean Lazoore

    11 maanden geleden
    Macht, een raar beestje, zeker als er mensen misbruik van maken. Ik werd op school gepest door 2 leraren in de middelbare school, deze van Nederlands en deze van Wiskunde. Het was in de jaren 1969/1970 en in die tijd moest je nergens naartoe met uw problemen, de leraar had altijd gelijk. Ik werd zelfs een jaar gebuisd. Plots trok ik mijn stoute schoenen aan en zei tegen die leraren als 16 jarige dat er een persoon in de familie Directeur was in een school. Plots werd ik niet meer gepest ;-)