Kennedytunnel tot zondagochtend dicht richting Nederland

De Kennedytunnel op de Antwerpse ring (R1) gaat vanaf vanavond volledig dicht richting Nederland voor de vernieuwingswerken. De afsluiting duurt tot zondagochtend. Het Vlaams Verkeerscentrum en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwen voor ernstige hinder.

De werken duren vanaf vanavond om 21 uur tot en met zondagochtend 8 uur. Zo wordt de uittocht tijdens het hemelvaartweekend, maar ook de terugkeer van de weekendtrippers, zo veel mogelijk vermeden.

Er geldt daarom de komende dagen een omleiding via de R2 door het havengebied. De Liefkenshoektunnel wordt er tolvrij gemaakt richting Nederland. Voor langere afstanden tussen het oosten en het westen van het land kun je beter omrijden via Brussel, stelt het Verkeerscentrum.

AWV werkt al langer aan de verlichting in de tunnel. Die wordt vervangen door een nieuwe installatie met intelligente sturing. Ook de brandwerende platen in de tunnel worden vervangen. De meeste werken gebeuren 's nachts, maar af en toe is een langere sluiting van enkele dagen nodig. AWV plant die afsluitingen in (lange) weekends, om de verkeershinder al bij al te beperken.

Kijken naar de actuele verkeerssituatie van minuut tot minuut? Dat kan steeds via onze verkeerspagina. 

Meest gelezen