Jonge wielrenner Arturo Grávalos (25) verliest zware strijd tegen hersentumor

De Spaanse renner Arturo Grávalos is vrijdag op 25-jarige leeftijd overleden. Graválos onderging verschillende operaties vanwege een hersentumor. Dat heeft zijn team EOLO-Kometa bekendgemaakt.

Jeroen De Pauw
Bron: BELGA

“Het is met groot verdriet en immense pijn dat EOLO-Kometa het overlijden van onze renner Arturo Grávalos aankondigt”, meldt het Italiaanse ProTeam.

Arturo Grávalos

Graválos werd in november 2021 geopereerd vanwege een hersentumor die enkele weken eerder aan het licht was gekomen. Nadien volgden nog enkele operaties. “Arturo gaf nooit op, want dat was zijn aard. Hij wou opnieuw koersen. Hij zette geen deadline voorop, hij zei dat hij elke koers zou beschouwen als een kans gegeven door het leven”, aldus EOLO-Kometa.

“Recent werd hij met veel obstakels geconfronteerd, toch reageerde hij altijd met veel positivisme. Hij hield zijn verdriet voor zichzelf. Met zijn grote glimlach en openhartigheid draaide het bij hem allemaal rond opbouwen, steunen, loven en bedanken. We zullen je nooit vergeten, Arturo. Rust in vrede.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer