Brussels café "Goudblommeke In Papier" gaat opnieuw open op 25 mei

Het bekende Brusselse kunstenaarscafé "Goudblommeke In Papier" heropent op donderdag 25 mei zijn deuren. Het café was sinds augustus 2022 gesloten na een faillissement. 

Negen maanden na de sluiting gaan de deuren van café het Goudblommeke aan de Cellebroersstraat in hartje Brussel weer open.  Het café zal gerund worden door dezelfde culturele organisaties als voorheen, maar versterkt en gesteund door het team van Brasserie Verschueren uit Sint-Gillis. 

Moeilijke tijden

Het Goudblommeke heeft moeilijke tijden achter de rug. Door de coronacrisis bleven de klanten noodgedwongen weg. Daarna kwam de energiecrisis, in de nasleep van de oorlog in Oekraïne. "Die twee factoren hebben het café de das omgedaan", zegt Peter Lombaert van de coöperatieve vennootschap achter het Goudblommeke. "We moesten het faillissement aanvragen." 

Het OCMW van Brussel, dat eigenaar is van het gebouw, ging op zoek naar een nieuwe uitbater. Die vonden ze in de persoon van Gilles Lantez, die ook eigenaar is van Brasserie Verschueren in Sint-Gillis. "Een goeie zaak", zegt Lombaert. "Het team van Brasserie Verschueren heeft in Sint-Gillis een oud café gerestaureerd en ze baten het met succes uit. Ook in het Goudblommeke hebben ze al geld geïnvesteerd, want het heeft tijdens de sluiting binnen geregend. En ze willen samen met ons de culturele invulling voortzetten."

Rommelmarkt

"Alles is klaar voor de heropening op 25 mei. Eén van de grote verschillen met vroeger is de aankleding van de achterkamer. Die kreeg een retrotintje, onder meer met een verzameling kaders vanop de rommelmarkt van het Vossenplein", aldus Lombaert.

Achter het Goudblommeke zitten heel wat Brusselse culturele verenigingen, die elk voor activiteiten in het café zullen zorgen. "Muziek, poëzie, verhalen... het zal allemaal aan bod komen", verzekert Lombaert. Maar eerst gaan we nu het cafégedeelte heropstarten. Het culturele programma hervat in het weekend van 16 en 17 september, wanneer de Brusselse Open Monumentendagen plaatsvinden.

Meest gelezen