Onze geldexpert Pascal Paepen: "Er gelden voor ons als spaarder in het buitenland niet altijd dezelfde fiscale regels."
Volledig scherm
PREMIUM
Onze geldexpert Pascal Paepen: "Er gelden voor ons als spaarder in het buitenland niet altijd dezelfde fiscale regels." © Getty Images / Sofie Silbermann

In Frankrijk krijg je tot 3% rente op spaarboekje: is het een goed idee om je spaargeld op een buitenlandse rekening met hoger rendement te parkeren?

Het is duidelijk: de Belgische (groot)banken zijn niet echt happig om de rente op ons spaarboekje nog noemenswaardig op te trekken. Wat als we nu eens in het buitenland zouden sparen, waar het rendement soms hoger ligt? Kan dat? In welke Europese landen zijn de rentes op het spaarboekje het interessantst? En zijn er ook valkuilen?

53 reacties

  • Gilbert Geldof

    12 maanden geleden
    Moest uiteraard WTC torens zijn. Mijn excuses daarvoor
  • Gilbert Geldof

    12 maanden geleden
    Albert d Lvg, uw uitleg is serieus discutabel. Spelen met aandelen is even lucratief als spelen op de Lotto. Veel spelers maar weinig winnaars. Ikzelf heb ooit eens beleggingsfondsen aangeschaft voor een serieus bedrag, op aanraden van de bankdirecteur op 10/09/2001 (gene zever). Daags nadien vliegen die zotten tegen de WZC torens. Enkele jaren daarna was er de Irak crisis en daarna de bankencrash. Telkens het break even was, was het wel iets anders. Heb ze weggedaan na 12 jaar. 2% winst totaal.
  • Christian Deckers

    12 maanden geleden
    Even een scenario inbeelden: 1. Iedere zicht- of spaarrekening word indien nodig teruggebracht tot 99.999,- 2. Iedereen haalt tegelijk zijn geld effectief af of schrijft het over naar buiten belgie. 3. De Croo in brandweeruitrusting op tv want Belgie's rating duikelt in de kelder en de rente gaat x5 tot x10. Er zijn rijken in dit land, maar geen enkele bezit zoveel als 10% der burgers samen.
  • Bert Rens

    12 maanden geleden
    Guy Lavrijssen. De loonindexering van 10% was er ook al om die 10% inflatie te compenseren. Allen blijven de prijzen in de supermarkt stijgen. Daar moet de bank niet voor opdraaien, toch?
  • Roger Wellens

    12 maanden geleden
    In Frankrijk kan je ook 6,1% krijgen.