© Receita Federal

Meer dan een ton coke met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië

In de haven van Santos, de grootste containerhaven van Latijns-Amerika, hebben de Braziliaanse politie en douane afgelopen woensdag een lading van ruim 1,1 ton cocaïne onderschept. De partij coke zat verstopt tussen metalen mesjes in een container die onderweg was naar de haven van Antwerpen.

Alexandro Yaramis

De container werd door de Federal Revenue Risk Management Area geselecteerd voor inspectie. Een speurhond deed mee aan deze inspectie en wees op de aanwezigheid van drugs. De Braziliaanse autoriteiten vonden de pakjes en voerden een test uit. Die wezen op de eigenschappen van cocaïne. De drugspakketten werden in beslag genomen en de federale politie voerde ter plaatse een onderzoek uit.

Lading tussen bevroren vlees

De Braziliaanse douane heeft afgelopen dinsdagochtend ook een partij van ruim 430 kilogram cocaïne onderschept in de haventerminal van Navegantes, in het zuiden van het land. De drugs zaten verborgen tussen een lading bevroren rundvlees en waren op weg naar de haven van Antwerpen. Van daaruit zou de lading vertrekken naar de Russische haven van Sint-Petersburg.

De lading van afgelopen dinsdag was de grootste inbeslagname van cocaïne dit jaar in de staat Santa Catarina. Daarmee overtrof het, met ongeveer 100 kilogram cocaïne, een lading die enkele uren eerder in beslag genomen was. In de haven van Itapoá werd ruim 327 kilogram coke aangetroffen in een verborgen ruimte van een wagen.

In totaal heeft de Braziliaanse douane dit jaar al 847 kilogram cocaïne in beslag genomen in Santa Catarina, waarvan 465 kilogram in de haventerminal van Navegantes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs