Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

Jong Groen wil excuses van premier De Croo: “Geen ambitieus klimaatbeleid? Waarom zitten we dan nog in de regering?”

“De Croo zal zich moeten excuseren.” Binnen Groen bereikt de frustratie over premier De Croo die het Europees klimaatbeleid “op pauze” wil zetten een hoogtepunt. Jong Groen stelt een ultimatum. “Als de regering geen ambitieus klimaatbeleid voert, dan vraag ik me af wat de groenen nog in de regering doen”, zegt Kilian Vandenhirtz, covoorzitter van de jongerenafdeling.

74 reacties

  • Emiel Van Roost

    11 maanden geleden
    De groenen zijn knettergek, het is niet met co2 taksen dat de klimaatopwarming zal verminderen, de opwarming is al meer dan 10000 jaar bezig en zal sneller en nsellen gaan door bv vrijkomen van methaan uit de permafrost. Daar zullen groenen of Timmermans taksman niets kunnen aan veranderen, ze grijpen de opwarming aan om de mensen meer geld uit de zakken te kloppen.
  • Willy Masson

    11 maanden geleden
    Als jong Groen het klimaat wil Redden zou ze zich beter bezig houden met de grootvervuilers Turkmenistan, India ,USA ,Rusland, China ,… te gaan overtuigen ipv de 8% van de EU waar Vlaanderen geen 0,1 % kan voor betekenen Het leven zuur te maken .
  • Richard mestdagh

    11 maanden geleden
    Jong groen is slimmer dan meneer De Croo die zijn zitje in europa al aan het veilig stellen is ipv een land te regeren waarvoor hij rijkelijk betaald word met ons belastinggeld.Groen langs de andere kant kan misschien beter de stekker uit dit gedrocht trekken iopv altijd een stukske theater op te voeren en nadien op hun postje blijven zitten!!
  • Robert Geysels

    11 maanden geleden
    Ja inderdaad, waarom zitten jullie in godsnaam in de regering?
  • Bert De Bruin

    11 maanden geleden
    Gekeken naar de laatste verkiezingsuitslag had Groen nooit in de regering mogen zitten.