© rr

Verdachte babysitters zijn toerekeningsvatbaar

De babysitters uit Turnhout die verdacht worden van de mishandeling van een babytweeling uit Geel, zijn beiden toerekeningsvatbaar. Dat hebben psychiaters vastgesteld.

Ivo Meulemans

De raadkamer in Turnhout zou normaal gezien vrijdag het dossier tegen Kjell C. (38) en Ylva K. (36) hebben verwezen naar de strafrechter. Het Openbaar Ministerie beticht hen van het ‘toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg’.

De politie van Turnhout haalde begin mei een tweeling van vijf maanden uit Geel weg bij het babysittersduo in de Kongostraat in Turnhout. Een van de meisjes, Lielly, had een hersenbloeding en een schedelbreuk. Ze overleed op 3 juni in het UZ Antwerpen aan haar verwondingen. Haar zusje herstelde en houdt wellicht geen blijvende letsels over.

De advocaat van Ylva K. vroeg de onderzoeksrechter om bijkomend onderzoek. “We hebben vragen bij het onderzoek op medisch vlak”, zegt meester Carlos Tuerlinckx. “We willen dat de rechter later over een volledig dossier beschikt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER