Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

3 op de 10 Belgische bedrijven geven personeel voorschot op loon als werknemers eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. Hoe werkt dat?

Drie op de tien bedrijven geven werknemers een voorschot op hun loon als ze moeite hebben om rond te komen aan het einde van de maand. Een aantal bedrijven geeft ook een voorschot op de eindejaarspremie. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VUB en Acerta. “Als werknemers voor een onvoorziene kost staan, zoals een andere woning na een echtscheiding, kunnen wij voorschieten", vertelt Klaas Vermeulen, personeelsmanager van Ferm, die de maatregel al enige tijd toepast.

15 reacties

  • Yvan Lissens

    11 maanden geleden
    Niet vergeten dat het om een voorschot gaat. Wat je nu al krijgt, kan je geen 2 maal krijgen. Er komt dus een moment dat je het met minder moet doen omdat je het geld al eerder ontvangen hebt.
  • Eric Aerts

    11 maanden geleden
    Dat wil zeggen dat er een Maand aankomt dat je geen inkomen hebt meer niet. Alsof werkgevers heiligen zijn, lol
  • Jeffrey Janssens

    11 maanden geleden
    lening = schuld, die hebben ze het liefste, ze moeten blijven komen werken
  • Daniel de Flo

    11 maanden geleden
    Ik als werknemer heb altijd voorschot gekregen. Wij werden niet op einde van de maand betaald zoals bedienden maar pas de 10de van de volgende maand.
  • Danny Buyse

    11 maanden geleden
    @Johan Winkels, inderdaad. Doe maar 1/3 eraf en heb altijd toegekomen zelfs als huurder en alleenstaande dan nog. Weinige politici hun uitspraken zijn rechtvaardig en juist, maar 1 uitspraak was dat wel "er leven teveel mensen boven hun stand"