BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Plots daalt factuur voor consultants met 860 miljoen euro: “Weten jullie het eigenlijk zelf nog?”

De factuur die de Vlaamse overheid deze legislatuur betaalde aan consultants daalde op 24 uur van 1,5 miljard euro naar 640 miljoen. “Een foutje”, volgens minister-president Jan Jambon (N-VA). Loste minister Crevits (CD&V) dinsdag een verkeerd bedrag? Of liet Jambon woensdag de cijfers bijstellen? Op zoek naar de verdwenen consultancyfacturen van de Vlaamse regering.

129 reacties

  • walther truyens

    11 maanden geleden
    Jambon en consoorten , zelfstandigen moeten een goede boekhouding voeren , maar bij de Gewest regering van Vlaanderen is dat blijkbaar niet nodig , integendeel hoe meer verwarring dat men kan zaaien zoveel te beter het is; misschien omdat er ergens centjes naar iets vloeien waar dat normaal niet mag . Is het daarom dat er zo een anarchie in de boekhouding is , of zijn jullie werkelijk zo onbekwaam ?
  • Emiel Van Roost

    11 maanden geleden
    Wat is dat toch met die consultants, ze hebben toch ambtenaren genoeg, en Crevits mag zwijgen, ze heeft zelf geld gegeven aan Van Beurzen.
  • hans vanhaesebroeck

    11 maanden geleden
    Consultants = verkapte ambtenaren. Het moet voor eens en altijd duidelijk blijken uit de boekhouding dat er beroep werd gedaan op consultants. Rekenhof moet niet tussenkomen maar Audit Vlaanderen en ALLES moet uitgeplozen worden, "follow the money" woorden die Bart De Wever graag gebruikt.
  • Jos Brems

    11 maanden geleden
    Wordt Crevits nu ook uit de regering gezet zoals federaal gebeurde met Eva De Bleeker ? " Wie gelooft dien mensen nog " ,was ooit de slogan van Leterme, en die komt nu als een boemerang terug.
  • Bart Van Ginneken

    11 maanden geleden
    Crevits probeert haar eigen hachje te redden. Laten we het terug over Jo Vandeurzen zijn consultentie opdrachten hebben. Doofpot operatie is gestart? Ik hoor geen uitleg van Crevits.
  1. “Ze dragen ons hier op handen en da’s onze beloning”: vrolijke vrijwilligers Marleen (66) en Eric (73) zorgen dat voetbalclub blijft draaien
    PREMIUM
    4

    “Ze dragen ons hier op handen en da’s onze beloning”: vrolijke vrijwilli­gers Marleen (66) en Eric (73) zorgen dat voetbal­club blijft draaien

    Voetbalcubs zitten verlegen om vrijwilligers. Marleen (66) en Eric (73) Finaut – een koppel dat al veertig jaar bij tweedeprovincialer SK Snaaskerke zowat alles doet behalve tegen een bal trappen – zijn een uitstervend ras. Ze verzorgen het terrein, kuisen de kantine, wassen modderige truitjes, vullen hongerige magen, smeren dorstige kelen en spelen zelfs voor psycholoog. Ze doen het gratis, maar niet voor niets. “Dit geeft kleur aan ons leven.”
  2. Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”
    PREMIUM
    42

    Stijn (43) verloor zijn vrouw in au­to-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”

    Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43). Wij hadden een uitgebreid gesprek met Stijn: “Of wij ons hier doorheen zullen slaan? Ja. Omdat we haar voor altijd meedragen in ons hart.”
    Ieper