© BELGA

Bart Somers vol lof over Calvo: “Ik ken weinig mensen die zo gedreven zijn”

Kamerlid Kristof Calvo (Groen) heeft donderdag aangekondigd dat hij in 2024 afzwaait van de nationale politiek. Vanaf dan richt hij zijn pijlen volop op Mechelen. Titelvoerend burgemeester van Mechelen Bart Somers (Vld-groen-m+) steekt op sociale media de loftrompet over zijn stadsgenoot. “Toptalent”, klinkt het onder meer.

wvb

In 2024 laat Kristof Calvo (36) het nationale politieke toneel voor wat het is om zich vanaf dat moment volledig toe te leggen op ‘zijn’ Mechelen, dat hij “een plek van hoop” noemt. “Kies ik nu voor de zijlijn? Het omgekeerde is waar”, geeft hij te kennen in een open brief. “Lokale politiek is dichtbij mensen. Het gaat om concrete daden in plaats van loze beloftes of straffe kreten. Zoals elke mens wil ik iets kunnen opbouwen in plaats van te moeten afbreken. Ik wil een actor zijn, geen commentator. Niet cynisch worden, maar een voluntarist blijven.”

LEES OOK. Kristof Calvo (Groen) stopt in 2024 met nationale politiek en kiest voluit voor Mechelen

Calvo is reeds het vijfde Groen-parlementslid dat er binnen enkele maanden de brui aan zal geven. Maar voor hij definitief afscheid neemt, vond collega-politicus en mede-Mechelaar Bart Somers (Vld-groen-m+) nog even de tijd om het Kamerlid te feliciteren voor zijn inzet. “Een toptalent dat de nationale politiek verlaat”, reageert de titelvoerend burgervader van de ‘maneblussers’ op Twitter. “Ik ken weinig mensen die zo gedreven, met zoveel energie, passie en moed hun politieke overtuiging beleven. Dat roept onvermijdelijk soms weerstand op, maar alles liever dan onverschilligheid, het kerkhof van elk engagement”, aldus Somers.

LEES OOK. Co-voorzitter Vaneeckhout (Groen) maakt zich “geen zorgen” over vertrek parlementsleden

LEES OOK. STANDPUNT. Calvo in de schaduw van de Sint-Romboutstoren? Het is bijna zonde

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER