Weird Things in Brussels

Cato maakt foto's van bizarre dingen in Brussel: "Steps in bomen of duiven met salami rond hun nek: je ziet het hier allemaal"

Een man die op een stoeltje zit terwijl hij op een step rijdt, paspoppen op vreemde plaatsen, gekke raamopschriften ... Het zette Cato Beljaars ertoe aan om een Instagrampagina en nadien een fotoboek te maken over alle gekke dingen die ze in Brussel te zien krijgt.

"Tijdens de coronacrisis ging ik vaak wandelen en dan viel het me op wat voor gekke dingen je allemaal op straat zag", vertelt Cato Beljaars, afkomstig uit Diest, maar sinds een paar jaar inwoner van onze hoofdstad. "Ik begon er foto's van te nemen en na een tijdje ben ik die op Instagram gaan posten onder de noemer 'Weird Things in Brussels'. Ik merkte dat mensen dat echt leuk vonden en kreeg veel volgers. Mensen begonnen me ook zelf foto's en filmpjes van gekke dingen in Brussel door te sturen."

Cato maakt vaak beelden van elektrische deelsteps die ze op de meest bizarre plaatsen in de stad vindt. "In de bomen, aan verkeersborden, noem maar op. Maar het kan ook iets helemaal anders zijn", vertelt Cato. "Ik woon bijvoorbeeld in een nogal ruige buurt, waar 's avonds vaak stoere mannen samenkomen bij een bankje. Toen ik er eens voorbij liep terwijl die mannen op dat bankje zaten, zag ik dat aan de achterkant van het bankje het opschrift 'I LOVE MY MOM' stond. Dat vond ik een heel grappig contrast: die stoere mannen en dan die tekst erbij. Daar heb ik dan ook een foto van genomen."

De Instagrampagina Weird Things in Brussels van Cato heeft intussen meer dan 72.000 volgers. Sinds kort ligt ook het gelijknamige boek in de winkel.

Meest gelezen