Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © ID/ Lieven Van Assche

Voortaan kunnen reizigers in app van De Lijn hun bus in realtime volgen op de kaart

De bussen van openbaarvervoersmaatschappij De Lijn kunnen vanaf vandaag op een kaart in de app in realtime gevolgd worden. Tot hiertoe werd al in realtime informatie gegeven over reistijden en eventuele vertragingen van de bus, nu kunnen passagiers de bus zelf ook volgen op een kaart.

16 reacties

  • Alain Heyrman

    11 maanden geleden
    Niet slecht zou ik zo zeggen, dan moeten we niet meer staan wachten op een bus welke toch niet komt maar wel op de uurregeling staat.
  • Robert Van Driessche

    11 maanden geleden
    Misschien interessant als er geen staking(en) zijn en dat er geen bussen worden afgeschaft door technische problemen. Om ze proper te maken zal het niet zijn want dat word zelden gedaan.
  • Fred De Meulemeester

    11 maanden geleden
    Euh...je kan die al een tijdje in realtime volgen! Blijkbaar wisten ze het zelf nog niet...
  • GILBERT MEYNS

    11 maanden geleden
    Vertragingen zullen ze blijven hebben
  • Maarten Verhaegen

    11 maanden geleden
    Nu nog een rating systeem met reviews eronder voor de chauffeur. Dan weet ik welke bus ik kan laten passeren om de volgende te nemen.
  1. België stuurt helft meer asielzoekers terug naar EU-land waar ze zich eerst registreerden
    PREMIUM
    Politiek
    49

    België stuurt helft meer asielzoe­kers terug naar EU-land waar ze zich eerst registreer­den

    In 2023 heeft België 1.241 asielzoekers teruggestuurd naar een andere EU-lidstaat, waar ze zich eerder al hadden geregistreerd. Een stijging met 49 procent tegenover het jaar voordien. En dat moeten er de komende jaren nog meer worden: vrijdag gaf de federale ministerraad groen licht om de capaciteit om deze groep asielzoekers te verwerken gevoelig op te schalen. Hoe gaat het precies in zijn werk? Waar komen deze mensen terecht? En hoeveel sneller verloopt hun procedure?
  2. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel