Gemeentelijke basisschool in Molenbeek

Molenbeek is het beu dat Dilbeek anderstalige schoolkinderen doorstuurt: "Altijd meest kwetsbare leerlingen"

Het gemeentebestuur van Molenbeek reageert gefrustreerd omdat vooral anderstalige kinderen uit Dilbeek doorgestuurd worden naar de scholen in Molenbeek. Dat zegt Schepen van Nederlandstalig Onderwijs in Molenbeek Jef Van Damme (Vooruit).

Het gemeentebestuur van Molenbeek is het beu dat buurgemeente Dilbeek kinderen naar scholen in de Brusselse gemeente doorstuurt. Volgens Molenbeek plaatst het OCMW van Dilbeek al jarenlang systematisch anderstalige kinderen of vluchtelingenkinderen in hun onderwijs. 

Schepen van Nederlandstalig Onderwijs in Molenbeek Jef van Damme (Vooruit) duldt die houding van de buurgemeente niet meer. "Heel concreet ging het recent nog om kinderen van een Oekraïens gezin die werden verwezen naar Molenbeek. Het is heel duidelijk dat men net de meest kwetsbare leerlingen doorstuurt en daarmee de lasten doorschuift. Wij doen al meer dan ons deel voor vluchtelingen en de situatie in Molenbeek is al niet evident, als we dan ook nog de problemen van de buurgemeente erbij moeten nemen, kan dat niet langer zo doorgaan."

Plaatsgebrek

Schepen van Onderwijs in Dilbeek Luc Deleu (LVBurger Open-VLD) reageert dat de gemeente de leerlingen niet uit slechte wil doorschuift, maar dat er 90 plaatsen te weinig zijn in de kleuter- en basisscholen. "Er wordt momenteel een oplossing voor gezocht, maar we kunnen nu niet méér opvangen dan de mogelijkheden die we nu hebben. Er wordt trouwens absoluut geen onderscheid gemaakt in verband met herkomst of taal."

Meest gelezen