Steven Berghuis haalde afgelopen weekend uit naar een Twente-fan.
Volledig scherm
Steven Berghuis haalde afgelopen weekend uit naar een Twente-fan. © Photo News / AD

“Mensen denken alles te kunnen roepen”: Ajax-speler krijgt boete nadat hij slaat naar toeschouwer die ploegmaat racistisch zou hebben uitgescholden

Ajax-speler Steven Berghuis (31) moet van z’n werkgever een boete betalen nadat hij afgelopen weekend sloeg richting een toeschouwer van FC Twente. De beelden van het incident gingen de voorbije dagen viraal op social media. Berghuis zou volgens een anonieme getuige zijn opgekomen voor z’n ploegmaat Brian Brobbey, die racistisch zou zijn bejegend.

15 reacties

  • Marcus Camps

    11 maanden geleden
    Een boete kan worden gegeven voor een misplaatste reactie. Iemand een voenk op zijn oog geven voor een rechtstreekse belediging hoeft daarom geen misplaatste reactie te zijn. Ze gaan er blijkbaar maar van uit iedereen volledig rationeel kan reageren als hij manifest geprovoceerd wordt. Ik heb het gehad met die 'correctheid' die het enkel maar mogelijk maakt aan krapuul zich te uiten.
  • Cris Verwilligen

    11 maanden geleden
    Ken het hele verhaal niet, maar soms is een vuistslag het enige wat zo een idioot terug normaal kan laten doen. Versta me niet verkeerd, maar iemand die zomaar zegt wat hij wil denkt dat ze hem toch niets kunnen doen, dus dan heeft hij macht. En dan kan je praten zoveel je wil, hij gaat niet luisteren. Van zodra hij voelt dat hij geen macht meer heeft is zijn spelletje over en dat kan maar op 2 manieren: compleet negeren en laten escaleren of hem meteen stoppen, het eindigt hier en nu.
  • Mieke Ponet

    11 maanden geleden
    De speler kant een klacht neerleggen en dat is zijn volste recht maar slaan is er ver over en hij zal hierover moeten terecht staan en indien klacht van hem die vent ook.
  • jochen pionner

    11 maanden geleden
    Alle respect voor Steven Berghuis die opkomst voor zijn medespeler. Het is goed geweest. Brian Brobbey, de speler die uitgescholden werd, maakte als dank een mooie foto arm in arm met Berghuis.
  • Johan Janssen

    11 maanden geleden
    Dan moet hij terecht staan voor slagen en verwondingen. Tot mijn spijt mag je het recht niet in eigen hand nemen want de dag dat dat mag hoor ik het graag als eerste.