Oude postzegels in Belgische frank zijn nog steeds geldig

Nog tot 1 januari 2028 kan je postzegels in Belgische frank blijven gebruiken. "Maar het is belangrijk dat de waarde van de oude postzegel overeenkomt met de waarde van een huidige postzegel en dat is soms wel wat rekenen", zegt Fanny Mindombe van Bpost op Radio2.

Heb je nog oude postzegels in Belgische frank ergens liggen? Die kan je wel degelijk nog op een brief plakken en opsturen naar binnen- en buitenland. Al zal je wel goed moeten rekenen, want de waarde van de oude zegels moet overeenkomen met de waarde van een postzegel van vandaag. Bpost voegt nog toe: “Als dat niet het geval is, zal de brief niet aankomen.” 

Soms kleeft er een mooie collage op een zending

Fanny Mindombe - woordvoerder Bpost

Het kan dus zijn dat je dan meerdere oude postzegels op één zending moet kleven omdat je uiteindelijk aan de juiste waarde moet zitten. Er staat geen limiet op het aantal zegels. Bpost hangt er wel een voorwaarde aan: “De bestemming moet nog duidelijk leesbaar zijn. Maar soms krijgen we een mooie collage binnen.”

Blijven de zegels eeuwig geldig?

De oude postzegels kan je niet eeuwig blijven gebruiken. Zegels in Belgische frank blijven geldig tot 1 januari 2028. Daarna mogen ze niet meer gebruikt worden. Postzegels die in euro zijn uitgedrukt, zijn geldig voor een onbepaalde duur. 

Daarnaast zijn de oude zegels enkel geldig voor non-prior zendingen. Ook zijn de oude postzegels niet geldig om een pakje of een aangetekende brief te frankeren.

Meest gelezen