PDV

Supportersclubs van voetbalploeg Antwerp willen alle supporters in het wit voor titelmatch tegen Genk

De supportersclubs van voetbalclub Antwerp roepen de supporters op om voor de laatste match van het seizoen, zondag tegen Genk, in het wit gekleed te zijn. Afgelopen zondag kon Antwerp landskampioen worden, als het won tegen Union, maar het speelde 1-1 gelijk. Antwerp moet nu op de laatste speeldag winnen tegen Genk, om zeker te zijn van de kampioenstitel. 

De verschillende supportersclubs van voetbalclub Antwerp roepen de supporters op om voor de titelmatch van komende zondag tegen Genk volledig in het wit gekleed te zijn. "Voor de match van afgelopen weekend tegen Union waren onze supporters volledig in het rood gekleed", vertelt Dominik Van Landeghem van de Federatie van de Antwerpse Supportersclubs (FASC). Toen speelde Antwerp gelijk, waardoor de club de kampioenentitel nog niet beet had.

Nu kan Antwerp pas kampioen worden, als het wint tegen Genk. Bij een gelijke score kan het ook nog, als Union niet wint van Club Brugge.

Het zal dus op de laatste speeldag moeten gebeuren, zondag tegen Genk. "De kleuren van onze club zijn rood en wit", vertelt Van Landeghem nog. "Maar voor de match tegen Genk kiezen we resoluut voor wit, omdat het ook de kleur van de hoop is." In het stadion van Genk zal er plaats zijn voor zo'n 1.000 Antwerp-supporters. "Maar we roepen alle supporters op om in het wit gekleed te zijn, ook als je de match thuis of op café volgt."

Het volgende weekend hebben we een nieuwe kans, dan zullen we er allemaal staan 

Dominik Van Landeghem, Federatie van de Antwerpse Supportersclubs (FASC)

Mocht Antwerp komend weekend de wedstrijd tegen Genk winnen, dan wordt de ploeg voor het eerst in 66 jaar landskampioen. De match is dus erg belangrijk. "We zullen het niet onder stoelen of banken steken dat we teleurgesteld waren afgelopen zondag. Maar we hebben komend weekend een nieuwe kans, en zullen er dan allemaal staan", zegt Van Landeghem. Toch zal een verlies snel verwerkt zijn. "We kunnen snel over onze teleurstelling heen raken, en ook dan moeten we meteen klaarstaan voor het volgende seizoen."

Supportersgedrag

Na de vorige match kwamen er ook wel berichten over wangedrag van supporters van Antwerp tijdens en na de wedstrijd. "Dat klopt inderdaad", bevestigt Van Landeghem de berichten. Maar wij staan daar als supportersfederatie absoluut niet achter: als de tegenstander een punt scoort, dan heeft die ook het recht om het doelpunt te vieren. Het is dan niet de bedoeling om daar bier of flesjes drinken naartoe te gooien."

Meest gelezen