© Shutterstock

Tien vermoedelijke bendeleden gedood bij schietpartij met politie in Mexico

In het noorden van Mexico zijn bij een vuurgevecht met de politie volgens de autoriteiten tien vermoedelijke bendeleden om het leven gekomen. Dat meldt een veiligheidsverantwoordelijke van de deelstaat Nuevo León.

jvh
Bron: BELGA

De agenten hadden het vuur geopend nadat ze op een landweg in de deelstaat vanuit drie gepantserde bestelwagens zelf door gewapende personen werden beschoten. Daarbij raakten ook vier politieagenten gewond. Drie van hen liepen verwondingen op toen hun dienstwagen omkantelde, de vierde agent werd getroffen door een kogel. Naast de gepantserde voertuigen werden ook heel wat wapens, granaten, munitie en tactische uitrusting in beslag genomen, aldus Palacios.

Volgens mediaberichten zou het gevecht hebben plaatsgevonden nabij Mamulique, zo’n 80 kilometer ten noorden van de industriestad Monterrey.

Mexico gaat al jaren gebukt onder een golf van geweld. Talloze drugskartels en andere criminele groepen vechten om de controle over machtsgebieden, smokkelroutes en beschermgeld. Ze onderhouden vaak banden met corrupte politici en veiligheidsdiensten. Vorig jaar werden in het ongeveer 126 miljoen inwoners tellende Latijns-Amerikaanse land bijna 32.000 moorden geregistreerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer