© BELGA

Arnaud De Lie zit voor het eerst opnieuw de fiets (maar trainen is het nog niet)

Een tweetal weken na zijn zware val in de openingsetappe in de Vierdaagse van Duinkerke zat Arnaud De Lie (Lotto Dstny) voor het eerst opnieuw op de fiets. Van een training kon je nog niet spreken maar dat was ook de bedoeling niet.

Guy Van Den Langenbergh

Het goudhaantje van Lotto Dstny fietste onder de noemer ‘Proberen de benen te doen draaien’ nauwelijks tien kilometer aan een gemiddelde snelheid van twintig kilometer per uur. Dat is een tempo waar u en ik nog niet voor terugschrikken.

De Lie kwam in de eerste rit van de Vierdaagse van Duinkerke zwaar ten val in de massaspurt. Hij hield er onder meer een gebroken sleutelbeen, enkele gebroken ribben en een klaplong aan over. Als gevolg van de klaplong duurde het even vooraleer hij naar Herentals kon worden getransporteerd voor de operatie aan zijn sleutelbeen. Die is intussen gebeurd en De Lie is ook al enkele dagen terug thuis op de boerderij in Lescheret in de provincie Luxemburg. En vandaag klom hij ook voor het eerst terug op een fiets.

Wanneer De Lie opnieuw in competitie uitkomt, is niet duidelijk. De Lie staat op de voorlopige deelnemerslijst voor de Ronde van Zwitserland maar dat lijkt een te optimistische prognose. Volgende week zal hij via een persmoment de nodige toelichting geven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer