REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Personeel kerncentrale Zaporizja vreest voor "nucleaire ramp erger dan Tsjernobyl”

Personeel van de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja in het zuidoosten van Oekraïne waarschuwt dat de toestand er steeds slechter wordt en vreest voor een “nucleaire ramp” op een schaal “erger dan Tsjernobyl”.

47 reacties

  • lucien lemahieu

    11 maanden geleden
    met dit nieuws zullen de jodiumpillen fafrieken op volle toeren draaien.
  • Frank Janssens

    11 maanden geleden
    Het Westen zou moeten ingrijpen? Het Westen is verdeeld en is alleen maar goed om geld bij te drukken waar niets tegenover staat. Het Westen is amper 13 procent van de wereldbevolking en die 13 procent denken dat ze het voor het zeggen hebben. Een beetje minder hoogmoed zou dat Westen sieren...
  • krista notelaars

    11 maanden geleden
    De NATO moet ingrijpen en de kerncentrale heroveren en veilig stellen dit is een atoombom alleen in zo een geval moet de NATO ingrijpen niet wachten handelen.
  • Christine Laevers

    11 maanden geleden
    Jeroen Peeters : als die kerncentrale een echte, serieuze bedreiging is voor alle omringende landen, dan kan er inderdaad ingegrepen worden. Ik denk dat er zelfs een wetsartikel internationaal recht over bestaat die een ingreep legitimeert. Zover is het nog niet.
  • Jeroen Peeters

    11 maanden geleden
    Er zijn toch redenen genoeg om die kerncentrale met gans west Europa in te palmen, en te verdedigen! Als daar iets gebeurt, dan zijn wij daar met zen allen in West europa slachtoffer van. Genoeg redenen om ons te verdedigen met alle middelen.