© DJ

150 deelnemers voor ‘Applausdag voor fietsers’ (maar het applaus blijft achterwege)

Hasselt -

Meer dan 150 fietsers hebben vrijdagochtend een rondje door het centrum van Hasselt gefietst tijdens de nationale dag waarop aandacht voor fietsers gevraagd werd. Opmerkelijk: het verwachte applaus voor de fietsers bleef uit. “We hebben bij de aankomst voor onszelf geklapt.”

Dirk Jacobs

“Ons doel is, onder meer in Hasselt, om een critical mass of kritische massa samen te brengen waardoor de fietsers hun plaats echt kunnen opeisen in het verkeer”, zegt Stijn Piette van Fietsfront Hasselt, dat samen met Avansa Limburg en de fietsbibliotheek ‘Op wielekes’ organiseerde. “Het groeit wel allemaal, er gebeuren dingen voor de fietsers, maar het mag allemaal nog wat meer worden.”

Opmerkelijk was dat net op de nationale applausdag voor fietsers er geen handjeklap was in de binnenstad. “Dat vonden wij ook, wellicht een misverstand”, lacht Stijn. “Ik denk dat iedereen die begaan was met het fietsen op de fiets zat. Dan is voor mekaar klappen al wat moeilijker. Volgend jaar organiseren we dat beter.”

Elders in de stad, bij de nieuwe fietsbrug De Langeman aan de sluis in Godsheide, was er wel applaus voor de passerende fietsers, onder meer van gedeputeerde Bert Lambrechts (N-VA). 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer