FILE PHOTO: Former British Prime Minister Boris Johnson leaves his home, in London, Britain March 21, 2023. REUTERS/Peter Nicholls/File Photo
Volledig scherm
FILE PHOTO: Former British Prime Minister Boris Johnson leaves his home, in London, Britain March 21, 2023. REUTERS/Peter Nicholls/File Photo © REUTERS


Boris Johnson staat Whatsapp-berichten af aan corona-onderzoekscommissie, ondanks protest Britse regering

De Britse ex-premier Boris Johnson heeft besloten zijn Whatsapp-berichten over de aanpak van de coronapandemie te overhandigen aan de commissie die het omstreden coronabeleid van zijn voormalige regering onderzoekt. Johnson gaat op die manier de confrontatie aan met de huidige Conservatieve regering van partijgenoot Rishi Sunak.

  1. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    97

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”
  2. Ontsleutelde berichten tonen hoe ‘Bolle Jos’ moord bestelt: “Dit is het adres van die hond”
    PREMIUM

    Ontsleutel­de berichten tonen hoe ‘Bolle Jos’ moord bestelt: “Dit is het adres van die hond”

    Zijn omzet in de internationale cocaïnehandel wordt geschat op een miljard euro. Maar de Nederlandse rechtszaak in juni tegen ‘Bolle Jos’ Leijdekkers (32) draait verder vooral om excessief geweld. Een reconstructie van hoe de Nederlander een doldrieste overval in Finland zou hebben aangestuurd. Maar ook hoe hij een moordopdracht gaf op basis van een advertentie en een beloning van 200.000 euro: “Moeten we 4 heads op zetten, dat het zeker goed gaat.”