Strijders van de Gazprom-militie 'Potok' (links) en een voetballer van Schalke 04 toen die club door Gazprom werd gesponsord.
Volledig scherm
PREMIUM
Strijders van de Gazprom-militie 'Potok' (links) en een voetballer van Schalke 04 toen die club door Gazprom werd gesponsord. © Telegram / picture alliance / dpa

Van topvoetbal tot oorlogsvoering: Gazprom ronselt soldaten voor Poetin en laat Europa daarvoor betalen

Er zijn steeds meer bewijzen dat de Russische energiereus Gazprom huurlingen naar Oekraïne stuurt. Het bedrijf dat tot voor kort nog hoofdsponsor van het Europese topvoetbal was, schoolt z’n eigen bewakingsagenten tot soldaten om. Die moeten de gaten vullen die er zijn ontstaan door de Russische verliezen en de aftocht van de Wagner-groep. Maak kennis met Fakkel, Stroom en Vlam — de milities waar Europa cynisch genoeg aan meebetaalt.

19 reacties

  • paul merckx

    11 maanden geleden
    Voor mij is er in deze miserie maar een waarheid, Rusland kan zonder Europa maar Europa niet zonder Rusland. De volgende generaties zullen hier het slachtoffer van zijn maar zullen de huidige generatie niet meer ter verantwoording kunnen roepen voor deze waanzin.
  • Patrick Cloesen

    11 maanden geleden
    Er is hier op termijn maar 1 winnaar en dat zijn de Britten. Europa kan niks maar dan ook niks, behalve de europarlementariërs die hopen geld binnen trekken iedere maand.
  • Ferdinand Nuyts

    11 maanden geleden
    Waarom willen de Groen de kerncentrale sluiten ? Omdat Tinne van der Straeten aandeelhouder is bij Gazprom. En heeft nu haar aandelen verkocht aan haar man.
  • Vera Bres

    11 maanden geleden
    De waanzin voorbij
  • Patrick Schepens

    11 maanden geleden
    En dan gaan ze hier nog wat gascentrales bouwen.