© AFP

VIDEO. Gündogan schiet Manchester City met heerlijke volley al na amper 12 (!) seconden op voorsprong tegen Man United in finale FA Cup

Manchester City was in de gewonnen FA Cup-finale tegen stadsgenoot United uitstekend van start gegaan. Al na amper 12 seconden opende aanvoerder Ilkay Gündogan de score met een heerlijke volley. Het is - niet verwonderlijk - het snelste doelpunt ooit in een finale van de FA Cup.

Maarten Vanhoof

De toeschouwers in Wembley kregen zo meteen waar voor hun geld. Bij de aftrap speelde Ilkay Gündogan doelman Ederson aan, die de bal daarna naar Haaland pompte. De Noor won het luchtduel, waarna Kevin de Bruyne en Lindelöf om de bal bikkelden.

Het leer kwam vervolgens opnieuw bij Gündogan terecht. De Duitse aanvoerder aarzelde niet en knalde de bal heerlijk in de winkelhaak. Manchester City stond zo al na amper 13 seconden op voorsprong tegen United, dat in de openingsfase van de wedstrijd nergens was. Van een knalstart gesproken...

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer