Conner Rousseau met monsterscore herverkozen als Vooruit-voorzitter: "Eerst onze partij hervormd, nu het land"

Conner Rousseau kan met brede steun binnen zijn partij aan de verkiezingscampagne beginnen. De Vooruit-leden hebben hem vandaag met 95,6 procent van de stemmen opnieuw verkozen tot partijvoorzitter. Rousseau was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen.  

"Vier jaar geleden was niemand nog geïnteresseerd in wat we te zeggen hadden, vier jaar later staan we er weer. Een en ondeelbaar", blikte Rousseau terug op zijn eerste termijn als voorzitter. Vooruit houdt vandaag zijn congres en familiedag in Plopsaland De Panne.  

"We hebben eerst onszelf hervormd en nu zijn we klaar om het ganse land te hervormen. Niemand houdt ons nog tegen", verzekerde de voorzitter tijdens zijn speech.

BEKIJK - De familiedag van Vooruit in Plopsaland:

Videospeler inladen...

Voorstellen over basisbaan en migratie goedgekeurd

Op het congres gaven de Vooruit-leden groen licht voor de voorstellen die de partij afgelopen weken lanceerde in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar.

De partij legt onder meer een hervorming van de kinderopvang, het versoepelen van de loonnormwet en een gecontroleerder migratiebeleid op tafel.   

De enige mogelijkheid om het land in de goede richting te duwen is door over de échte problemen te praten, aldus Rousseau: "Niet over woke, de Vlaamse canon of de zoveelste staatshervorming. Wel over onderwijs, economie, werk, discriminatie, eerlijke belastingen, klimaat en migratie." 

Rousseau maakte meteen ook duidelijk dat hij past voor "jarenlange discussies over confederalisme en andere sciencefiction" omdat mensen dan op het einde vaststellen "dat hun leven geen millimeter is verbeterd".

Op de vraag met welke partijen Rousseau zijn programma bij voorkeur wil uitvoeren, gaat hij niet in. "Ik wil focussen op de inhoud en minder op de zever, nu al, over met wie wel en met wie niet", zei hij vanochtend in "De zevende dag".  

BEKIJK - Conner Rousseau: "Ons verhaal is aan het aanslaan"

Videospeler inladen...

Meest gelezen