De vaten staan klaar in café Den Bengel.

Cafés op de Grote Markt in Antwerpen klaar voor huldiging van Antwerp: "We kunnen al zeker 300 à 400 pinten per uur tappen"

De cafés op de Grote Markt in Antwerpen zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de huldiging van landskampioen Antwerp vanavond. "We hebben heel veel bier in huis gehaald, want er staat een groot feest op de planning", zegt Brenda, bazin van café Den Bengel. Rond 18.30 uur arriveren de spelers en staf op de Grote Markt. 

Antwerp-supporters zullen geen dorst lijden vanavond tijdens de huldiging van hun ploeg op de Grote Markt in Antwerpen. Ook als Royal Antwerp FC gisteren de titel niet had gewonnen, zou het feest vanavond doorgaan. In dat geval zouden ze enkel de winst van de Beker van België, die Antwerp ruim een maand geleden won, vieren. "We verwachtten sowieso al veel volk, maar nu Antwerp de titel heeft, wordt het een overrompeling", zegt Christian Lejour, die het feest in café Tafeltje Rond organiseert.

We hebben de zon, bier, bekers en een fantastische ploeg

Brenda, bazin van café Den Bengel

"We hebben een mobiele tap geïnstalleerd waarmee we al zeker 300 à 400 pinten per uur kunnen tappen. Binnen kunnen we dan nog eens extra pinten tappen" zegt Lejour over café Tafeltje Rond. Ook café Den Bengel is goed voorbereid voor de viering. "We hebben de zon, bier, bekers en een fantastische ploeg. Dan kan er niets meer fout gaan hé", zegt Brenda, bazin van café Den Bengel.

De planning

De spelers en staf van Antwerp komen vanavond met de boot aan op het Steenplein, waar ze in een open bus zullen stappen richting de Grote Markt. Daar worden ze rond 18.30 uur verwacht om hun fans te begroeten vanop het balkon van het stadhuis.

Café Tafeltje Rond is klaar voor vanavond.

Meest gelezen