Fotomontage HLN. Guillaume Van der Stighelen (links) vraagt in open brief aan Reuzegommers om te spreken met onder anderen Ousmane Dia (rechts), de vader van Sanda.
Volledig scherm
Fotomontage HLN. Guillaume Van der Stighelen (links) vraagt in open brief aan Reuzegommers om te spreken met onder anderen Ousmane Dia (rechts), de vader van Sanda. © Klaas De Scheirder en Gianni Barbieux /Photo News

Guillaume Van der Stighelen aan Reuzegommers: “Als vader van Sanda Dia openlijk smeekt om antwoorden, geef hem die dan”

Voormalig reclamemaker Guillaume Van der Stighelen heeft zich in een open brief gericht aan de leden van studentenclub Reuzegom die veroordeeld werden voor de dood van Sanda Dia. Hij verloor zelf in 2011 zijn zoon Mattias. “Als ouder wil je weten hoe je kind heeft geleden, of er nog iets gezegd werd. Hoe minder je weet, hoe meer je gaat fantaseren”, schrijft hij op Facebook.

61 reacties

  • Ann Verschueren

    11 maanden geleden
    Geen boete of geldsom kaan ooit genoeg zijn om je zoon terug levend te maken. Ik persoonlijk zou zelfs geen bloedgeld willen krijgen in dat geval. Wat die beschuldigden wél zouden moeten doen is de waarheid zeggen en persoonlijk vergiffenis vragen aan de familie. Maar ze verstoppen zich als lafaards achter hun advocaten.
  • Elisa deJong

    11 maanden geleden
    Zo verschrikkelijk, dat leuke mooie intelligentie Sanda er niet meer is. En dan de manier waarop.. tussen academici.. het is niet te geloven.
  • eric loyens

    11 maanden geleden
    Diegene die hier zeggen dat we in een democratie leven ,is er aan voor de moeite
  • Werner Wynakker

    11 maanden geleden
    Sven Mary heeft het knap gespeeld, er voor zorgen dat wat er met Sanda gebeurde zoveel mogelijk in de media laten verschijnen en de indruk wekken dat het hier om een doelbewuste moord ging. En de plebs gingen mee in het verhaal en roepen om zwaardere straffen. Er zijn mensen die ergere dingen deden en minder hard gestraft werden dan de Reuzegommers en dat waren geen rijkeluiskindjes of mensen met invloedrijke ouders of familie. Op de VRT site staat de motivering van het vonnis.
  • Marc Verlinden

    11 maanden geleden
    Voorstel aan de ouders van madhi. Ga in cassatie en neem ook Vermassen als advocaat