De groene ecostrook, veilig afgeschermd van de rijbaan.

Ecostrook op Hoogmolenbrug tussen Schoten en Wijnegem klaar om dieren veilig over het Albertkanaal te laten

De ecostrook op de Hoogmolenbrug, die Schoten en Wijnegem met elkaar verbindt, is klaar. Dat is een groene strook, die veilig is afgeschermd van de stroken voor auto's en fietsen, waarop kleine dieren veilig het Albertkanaal kunnen oversteken. "We zijn heel enthousiast over dit project. Dit is erg interessant voor de dieren," zegt gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA).

De ecostrook op de Hoogmolenbrug kwam er op initiatief van de Provincie Antwerpen in het kader van "Groen Kruis", een programma om de groene ruimtes in de provincie te behouden en met elkaar te verbinden. "Er kunnen nu bijvoorbeeld dieren van het Gemeentepark Schoten naar de Bremweide, op de grens tussen Deurne en Wijnegem", zegt gedeputeerde Luk Lemmens.

De groene strook was nodig om de groene open ruimtes met elkaar te verbinden

Luk Lemmens, gedeputeerde Provincie Antwerpen (NV-A)

"We kijken ernaar uit dat de dieren komen", aldus Lemmens. Eens de dieren de strook beginnen te gebruiken, zal de provincie de dieren tellen aan de hand van camerabeelden. "Op die manier kunnen we weten of de groene verbindingen hun werk doen, maar we gaan ervan uit dat dat wel zal lukken", zegt gedeputeerde Lemmens. 

Meest gelezen