© ATV

Verdachte (18) van moord op prostituee die in stukken gesneden werd, blijft in de cel na uitstel raadkamer

De raadkamer in Antwerpen zal pas volgende week over de aanhouding van de 18-jarige Mohamed K. oordelen, de zaak werd dinsdag met een week uitgesteld. De jongeman blijft in de cel als verdachte van de moord op de Chinese prostituee ‘Linda’, van wie het lichaam begin dit jaar in stukken gesneden en verborgen in een reiskoffer werd teruggevonden in Deurne.

Na een doorgedreven onderzoek konden speurders van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen donderdag de 18-jarige Mohamed K. uit Sierra Leone arresteren voor de moord op ‘Linda’. Het lichaam van de 50-jarige Chinese prostituee uit Barcelona was eind januari in stukken gesneden teruggevonden in de kelder van een appartementsgebouw op de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Ze was in het gebouw vermoord, in een appartement dat nadien grondig gekuist werd en waar zelfs schilderwerken gedaan werden om sporen te verbergen.

Wie de vrouw om het leven gebracht had bleef lang een raadsel, speurders keken onder meer in de richting van een Chinees mensensmokkel- en prostitutienetwerk dat in dezelfde periode opgerold werd. In het appartement van de moord was namelijk een vingerafdruk aangetroffen die afkomstig bleek van een slachtoffer uit dat netwerk. Vorige week bleek echter dat de vermoedelijke moordenaar van ‘Linda’ uit een heel andere hoek komt.

Donderdagochtend werd in een appartementsgebouw aan de overkant van de straat de 18-jarige Mohamed K. uit Sierra Leone opgepakt als verdachte van de moord. Bij de huiszoeking zouden zaken gevonden zijn die op zijn betrokkenheid wijzen en volgens onze informatie legde de jongeman al gedeeltelijke bekentenissen af. Dinsdagochtend verscheen hij voor de raadkamer in Antwerpen waar geoordeeld zal worden over zijn verdere aanhouding. De behandeling van de zaak werd met een week uitgesteld. Zijn advocate wilde geen commentaar kwijt na afloop van de zitting.

© bfm

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Antwerpen