Rob Engelaar

Acht huiszoekingen in Antwerpen en één persoon aangehouden in Sky ECC-onderzoek 

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen heeft dinsdag acht huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen en één persoon aangehouden binnen het Sky ECC-onderzoek. Via de gekraakte telefoons kwamen de speurders opnieuw een criminele organisatie op het spoor die 1.000 kilogram cocaïne via de haven van Antwerpen en via Nederland zou ingevoerd hebben.

Binnen het Sky ECC-onderzoek is de Antwerpse Federale Gerechtelijke Politie (FGP) opnieuw een drugsbende op het spoor gekomen. De criminele organisatie, met uitvalbasis in Borgerhout, zou ongeveer 1.000 kilogram cocaïne via de haven van Antwerpen en via Nederland hebben ingevoerd.

De onderzoeksrechter gaf de opdracht tot acht huiszoekingen in Antwerpen, Berchem en Borgerhout. Speciale eenheden vielen dinsdag binnen in het hoofdkwartier in Borgerhout. Daar werden drie mannen aangetroffen, een Nederlander van 27 en twee mannen van 28 en 29 uit Berchem en Hoboken. De 27-jarige Nederlander werd aangehouden.

De loods bleek erg luxueus ingericht met op het gelijkvloers een volledig uitgeruste fitnessruimte en op de eerste verdieping een ruim appartement met onder andere een jacuzzi. Bij de huiszoekingen vond de politie 42 kilogram cocaïne, twee handvuurwapens en 12.000 euro cash geld. Ook een voertuig met verborgen ruimtes werd in beslag genomen. Het onderzoek loopt volop.

Meest gelezen