Dante Vanzeir als speler van de NY Red Bulls.
Volledig scherm
PREMIUM
Dante Vanzeir als speler van de NY Red Bulls. © Getty Images

Dante Vanzeir krijgt 36 dagen rijverbod (maar daar zal hij amper last van hebben)

Voetballer Dante Vanzeir (24) is in de Leuvense politierechtbank veroordeeld tot 36 dagen rijverbod en een geldboete van 240 euro. Hij moest zich verantwoorden voor gsm-gebruik achter het stuur en rijden onder invloed. Na een stevige feestnacht blies hij 3 augustus om half elf ‘s ochtends net boven de maximumgrens.

  1. Thibaut (16) wordt langzaam blind en traint voor Paralympische Spelen: “Over enkele jaren hopelijk een handvol medailles en... een vriendin”
    PREMIUM

    Thibaut (16) wordt langzaam blind en traint voor Paralympi­sche Spelen: “Over enkele jaren hopelijk een handvol medailles en... een vriendin”

    “Hij maakt nu een mapje met foto’s van alle mensen die hij graag ziet, zodat hij hun gezicht beter kan onthouden.” Tien jaar geleden rolde een golf van ontroering over het land, toen de 5-jarige Thibaut Somei in deze krant vertelde over zijn uiterst zeldzame oogaandoening die hem langzaam maar zeker blind maakt. Maar hoewel hij zijn droom – ooit autocoureur worden – heeft moeten opbergen, blaakt de jongeman vandaag van zelfvertrouwen in een andere sportdiscipline. “Een witte stok? Daar voel ik mij absoluut niet goed bij.” Een gesprek met een inspirerende 16-jarige knaap.
    Leuven
  2. Urenlange wachtrij voor eerste uitverkoopdag Bilbo: “Ja, het is een buitenkans. Maar we hadden hier liever gewoon niet gestaan”
    PREMIUM

    Urenlange wachtrij voor eerste uitverkoop­dag Bilbo: “Ja, het is een buitenkans. Maar we hadden hier liever gewoon niet gestaan”

    Nadat het harde verdict enkele weken geleden viel, vond vandaag de eerste van twee uitverkoopdagen plaats van de legendarische platenzaak Bilbo Records. Dat zorgde op het Ladeuzeplein meteen tot wachtrijen van meer dan een uur. Die massale opkomst stemt het grijze uithangbord Rudi Claes (65) allerminst droef. “Ik ken bijna alle gezichten hier. Dit zijn geen lijkenpikkers.”
    Leuven