Brandweer waarschuwt voor oplichters die aanbellen in Deurne en Borgerhout: "Verkopen koffie ten voordele van ons"

In Deurne en Borgerhout zijn oplichters aan het werk. Ze bellen aan om koffie te verkopen ten voordele van de brandweer van Antwerpen. "We willen graag meegeven dat we als brandweer nooit zaken deur-aan-deur verkopen in het Antwerpse", zegt Jasmien O, woordvoerster Brandweer Zone Antwerpen.

De brandweer van Antwerpen roept op tot waakzaamheid na enkele meldingen over oplichters in Deurne en Borgerhout die koffie verkopen in naam van de brandweer. "Iedereen let best op als ze zulke mensen aan hun deur krijgen", zegt Jasmien O. Brandweer Zone Antwerpen belt nooit aan om iets te verkopen.

Volgens Politiezone Antwerpen is het de eerste keer dat oplichters zich uitgeven voor de brandweer. Meestal lichten ze op in naam van een goed doel. Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie, geeft tips tegen oplichterij: "Vraag bij twijfel altijd een legitimatiebewijs voor je een aankoop doet. Mensen die actief zijn bij een goed doel zullen zich altijd kunnen legitimeren. Ook bij extreem hoge prijzen, klopt er meestal iets niet. Uiteraard betaal je vaak wel iets meer voor een goed doel."

Meestal worden ouderen slachtoffer van deze soort oplichting

Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie

"Bij twijfel hoef je nooit te aarzelen om de blauwe lijn van de lokale politie te bellen. De Blauwe Lijn is elke dag, 24 uur op 24 uur bereikbaar op het gratis nummer 0800 123 12. Ook even bellen naar de organisatie, in dit geval Brandweer Zone Antwerpen, kan zeker helpen", voegt Migom toe.

Meest gelezen