Brusselse ring sneller open dan gepland

© rr

De ring rond Brussel is sinds 11 uur weer open, een paar uur sneller dan gepland. Er moest een brug worden geplaatst.

dvv

De ring rond Brussel was nabij Zaventem sinds zaterdagavond afgesloten. De nieuwe brug van de Hector Henneaulaan is succesvol geplaatst. De Werkvennootschap, die de werken uitvoerde, moest er de oude en onveilige brug van de Hector Henneaulaan in verschillende fasen vervangen door twee nieuwe, vlak tegen elkaar geplaatste bruggen.

Dit weekend werd het tweede en laatste deel van de nieuwe brug over de ring geplaatst. Het heeft de grootte van een half voetbalveld (100 meter lang en ruim 27 meter breed). Om de veiligheid van zowel de weggebruikers als de arbeiders te verzekeren, liet de aannemer zowel de ring als de brug van de Hector Henneaulaan afsluiten.

‘Wat zaterdagavond en zondagochtend wordt verwezenlijkt op de ring is een knap staaltje ingenieurswerk’, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). ‘Een brug ter grootte van een half voetbalveld vanop afstand over de ring laten rijden is een uitzonderlijke operatie en een belangrijke mijlpaal in de realisatie van een veiligere brug aan de Hector Henneaulaan.’

Op de buitenring en op de E40 vanuit Leuven waren er zondagvoormiddag vertragingen van rond een half uur. Rond de middag verliep het verkeer weer normaal.