© EPA-EFE

Kevin De Bruyne, out voor de Rode Duivels, speelde al weken met scheurtjes in de hamstring: “Nu is het volledig gescheurd”

Na 36 minuten zat zijn tweede Champions League-finale er al op, maar Kevin De Bruyne mocht wel de beker met de grote oren in de lucht steken. Na afloop bevestigde KDB dat hij moet afhaken voor de interlands met de Rode Duivels tegen Oostenrijk (17 juni) en Estland (20 juni).

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

LEES OOK. COMMENTAAR. “Het zit de Belgen niet mee in Europese finales, en dat is heel jammer”

“Sinds de uitmatch tegen Bayern München heb ik kleine scheurtjes in m’n hamstring”, bekende De Bruyne vrijwel meteen voor de camera’s van VTM. “Nu is hij volledig gescheurd. Dat is niet leuk, want ik zat best goed in de match. Maar we moeten het nemen hoe het is.”

Een smet op de gewonnen finale dus voor De Bruyne, al is hij vooral heel tevreden. “Ik ben helemaal leeg. Het is ongelofelijk mooi geweest en nu moeten we gewoon vol genieten. Dit is een ongelofelijke stap in de geschiedenis van de club. Ik denk dat we het verdienen. Het was niet de makkelijkste match, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen.”

Nationale ploeg

Zijn blessure betekent wel dat De Bruyne niet fit raakt voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden met de Rode Duivels, komende zaterdag en de dinsdag die volgt. “Het is een groot verschil met toen ik kleine scheurtjes had”, aldus De Bruyne. “Nu is die hamstring volledig gescheurd. Het is wat het is.” Een domper dus voor bondscoach Domenico Tedesco. De Bruyne was nog de grote roerganger in de met 2-3-gewonnen oefenmatch tegen Duitsland. Een tweede KDB zit niet in de selectie.

De Bruyne praatte na de partij ook nog heel kort met zijn maatje Romelu Lukaku, die voor Inter de antiheld was na een grote gemiste kans. “Hij feliciteerde me en zei dat we de zege zeker verdienden. Natuurlijk is het niet fijn om je vriend te zien verliezen, maar uiteindelijk wouden wij ook gewoon vol die zege pakken.”

LEES OOK. Buitenlandse media zien De Bruyne “wreedheid van 2021 herbeleven” en sparen Lukaku niet: “Hij verraadde Inter”

© AP

© AP

© AP

“Deze club verdient dit echt”

“Dit is een droom die uitkomt”, vertelde Manchester City-middenvelder Rodri, in de 68e minuut auteur van het enige doelpunt, na de 1-0 winst in de Champions League-finale tegen Inter Milaan “Dit maakt heel veel emoties los.”

“We hebben het ook echt verdiend. Niet alleen de spelers, ook de fans, iedereen bij en rond de club. Zelf speel ik nog maar vier jaar voor City, maar er zijn mensen die hier al dertig of veertig jaar op wachten. In ben zo blij dat we hen dit kunnen geven. De laatste jaren kwamen we er al zo dichtbij, maar het is zo moeilijk dit te winnen. Ook vandaag botsten we weer op een heel sterke tegenstander. Ze verdedigden ongelooflijk goed. Gelukkig kon ik toch één keer scoren. De eerste helt speelde ik helemaal niet goed, erg  slecht zelfs, maar ik heb me tijdens de rust kunnen opladen om het beter te doen. Dat toont ook onze veerkracht en onze mentaliteit.”

“Het is een sprookje, ik ben een gelukkig mens nu”, klonk het bij City-aanvoerder  Ilkay Gündogan. “Hier heb ik zo lang op gewacht. Het is een privilege dat ik aanvoerder van deze club mag zijn en dat ik met een trainer als Pep Guardiola mag werken. Ik maak deel uit van misschien wel de mooiste club van de wereld. Daar ben ik trots op.”

“Mijn hele leven heb ik hier voor gewerkt”, vertelde winger Jack Grealish. “De titel, de beker en de Champions League winnen, is heel speciaal. Als ik denk aan alle mensen die me geholpen hebben om dit te bereiken, mijn familie, krijg ik tranen in de ogen.Ik ben hen heel veel dank verschuldigd. Net als aan Pep Guardiola, die altijd in me blijven geloven is. De man is een genie en dat heb ik hem gezegd ook.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League