Mogelijk gewapende man verschanst zich hele dag in woning in Schaffen, speciale eenheden halen hem er vanavond uit 

Een man van 35 jaar heeft zich de hele dag verschanst in zijn woning aan Pater Daemsstraat in Schaffen bij Diest. De straat was afgesloten en de politie was massaal aanwezig. Uiteindelijk is hij eruit gehaald door speciale eenheden. De man is gerechtelijk aangehouden, maar is eerst nog naar het ziekenhuis gebracht voor een psychiatrisch onderzoek.

Het was aanvankelijk niet duidelijk wat er precies aan de hand was. "Een man heeft zich inderdaad verschanst in zijn woning", zei Sarah Callewaert van het parket van Leuven. 

Een buurvrouw moest vanmorgen onmiddellijk haar woning verlaten. "Veel uitleg kreeg ik niet, enkel dat ik in gevaar zou kunnen zijn. Gelukkig krijgen we voldoende drinken aangeboden, want het is warm en de situatie blijft maar duren.”

De broer van de man kwam ook ter plaatse. "Waarschijnlijk zit mijn broer in een psychose. Hij heeft het de laatste tijd wat moeilijk sinds de breuk met zijn vriendin." Het lijkt hem onwaarschijnlijk dat de man gewapend is. "Hoogstens ligt er een luchtdrukgeweer in de woning."

De broer van de man kreeg zondagochtend nog een telefoontje van zijn broer, maar zijn telefoon stond op stil. "Er was geen bericht via voicemail. Toen ik van de politie hoorde wat er aan de hand was, ben ik meteen naar de woning gekomen. Ik heb ook meermaals gebeld en berichten achtergelaten, maar hij reageert niet."

De man had ermee gedreigd zichzelf van het leven te beroven. Vanavond is hij uiteindelijk veilig uit zijn woning begeleid door de speciale eenheden. Er zijn geen gewonden gevallen. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen