Ronny ontsnapt aan dood na brand: “Ik dacht dat het gedaan was met mij”

© bfm

© bfm

© if

© if

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vrijdagnacht waren er vier verdachte branden in Antwerpen. Drie daarvan werden zeker aangestoken. Bij de eerste drie branden was er alleen materiële schade, die in de Van Maerlantstraat liep slechter af.

sam reyntjens

Vrijdagnacht in Antwerpen: vier verdachte branden in evenveel uren tijd. Van drie branden kon de politie quasi onmiddellijk zeggen dat ze aangestoken waren, het lag er dan ook vingerdik op.

In de hal van een appartementsgebouw op de Plantin en Moretuslei werden kinderwagens in brand gestoken. De brandweer kon ze snel blussen, niemand raakte gewond. Enkele uren later braken er twee branden uit in Berchem. In de Boomgaardstraat werd een bakfiets in brand gestoken, een huisgevel raakte daarbij beschadigd. De buren konden de brand blussen. Nauwelijks enkele minuten later bleek ook een brand te woeden in de Sint-Lambertusstraat, net achter de hoek. Daar was een matras tegen een woning in brand gestoken.

“Alles is kapot”

Een vierde brand woedde vrijdagnacht, rond middernacht, in de Van Maerlantstraat in Antwerpen-Noord. De vier bewoners van het gebouw in de straat tussen het Sint-Jansplein en de Franklin Rooseveltplaats werden naar het ziekenhuis gebracht. Ronny Boeymans (52) verkeerde even in levensgevaar. Gisteren was hij voldoende hersteld om de schade in het gebouw te gaan opmeten. “Alles is kapot”, zuchtte hij. En hij overdrijft niet. De inkomhal van het gebouw met drie appartementen is zwartgeblakerd. “Het huis is onbewoonbaar maar we mogen er nog wel uithalen wat nog te redden valt”, vertelt Ronny.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Antwerpen-Stad van dinsdag 18 april

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen