Gewapende man die zich verschanste in woning van vader neergeschoten na urenlange actie van speciale eenheden, maar niet in levensgevaar

© cbh

De gewapende man die zich zondagnacht verschanste in de woning van zijn vader in het Oost-Vlaamse Lede is neergeschoten door de speciale eenheden. Het duurde meerdere uren alvorens er actie ondernomen werd, maar toen de man een politiehond aanviel met een mes, openden ze het vuur.

De man is niet in levensgevaar, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

cbh, jvh

De 30-jarige K.R. zou zijn ouderlijke woning in Steenstraat in Lede zondagavond omstreeks 19.45 uur binnengedrongen zijn, en zijn vader bedreigd hebben met een mes. De vader kon de woning nog verlaten, en schuilen bij de buren. De politie en de speciale eenheden kwamen snel ter plaatse, en de straatverlichting werd gedoofd.

Het was niet de eerste keer dat de man de woning van zijn vader binnendringt. Ongeveer twee jaar geleden, op 5 september 2021, verschanste de man zich al eens in dat huis. De speciale eenheden overmeesterden hem toen. De man liep een gevangenisstraf voor drugsfeiten op, en kwam pas twee maanden geleden vrij. Zondagavond deed K. R. dat scenario dus nog eens dunnetjes over.

Hond aangevallen

De politie probeerde de man met megafonen uit de woning te krijgen, maar hij weigerde zich over te geven. De speciale eenheden grepen niet meteen in, en besloten om een politiehond op pad te sturen. De man zou zich op de eerste verdieping bevonden hebben. Toen het rond 2.15 uur duidelijk werd dat hij het dier had aangevallen met een mes, gingen de speciale eenheden naar binnen en schoten ze K. R. neer.

De verdachte werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar, zijn toestand wordt verder opgevolgd. Hij is gearresteerd, aldus het parket Oost-Vlaanderen, dat ter plaatse afstapte en een onderzoeksrechter vorderde.

De politiehond, een Mechelse scheper, werd gewond en diende geopereerd te worden, maar kon inmiddels zijn begeleider vervoegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen