Direct naar artikelinhoud
NieuwsGent

Vader en twee jonge kinderen komen om bij brand in Gent, moeder zwaargewond na sprong uit raam

Drie ziekenwagens en een rode tent aan het huis waar een uitslaande brand was.Beeld DVEG

Bij een brand in de Gentse Bloemekenswijk zijn maandag een 25-jarige man en zijn twee kinderen van vier jaar en negen maanden oud om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

De brand brak uit in een woning in de Fuchsiastraat iets na de middag. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De moeder van het gezin kon ontkomen door uit het raam te springen, zij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De vader en de twee kinderen, een jongen van 4 jaar en een meisje van 9 maanden oud, bleven in de brand.

Het parket stelde een branddeskundige aan en een wetsgeneesheer. Er kwam ook een afstappingsteam ter plaatse en een onderzoeksrechter.

Het zou allemaal heel snel zijn gegaan, vertellen de buren van het gezin. “We hoorden geschreeuw, we dachten eigenlijk dat er ruzie was. Maar dan was er plots een knal op de benedenverdieping, en de vlammen sloegen onmiddellijk uit de ramen. De papa is nog naar boven gerend om de kinderen te redden. Maar ze zijn alle drie in de brand gebleven.”

De politie heeft de Fuchsiastraat in Gent afgezet na de brand in de rijwoning.Beeld Dylan Vermeulen