© Els Festraets

© Els Festraets

© Els Festraets

© Els Festraets

© Els Festraets

© Els Festraets

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Fietsersbond Sint-Truiden trakteert fietsers op applaus

Sint-Truiden -

Op vrijdag 2 juni, de dag voor Wereldfietsdag, konden fietsers in heel het land genieten van een applaus. Meer dan 180 teams registreerden zich om vorige vrijdag tijdens de ochtendspits een applausactie te houden. Ook in Sint-Truiden vormde de lokale afdeling van de Fietsersbond zo een applausteam bovenaan de Diesterstraat.

Els Festraets

In Sint-Truiden was er een enthousiast applausteam bestaande uit zeven vrijwilligers die elke passerende fietser onthaalde op een luid applaus. Het applausteam stond opgesteld van 7.30 uur tot 8.30 uur bovenaan de Diesterstraat. Met de nationale applausdag willen de initiatiefnemers fietsers bedanken en aanmoedigen omdat zij kiezen voor het slimste, gezondste en meest milieuvriendelijke vervoersmiddel.

De organisatoren, de Fietsersbond en zijn Franstalige tegenhanger GRACQ, willen niet alleen de fietsers bedanken, maar ook aan beleidsmakers laten zien dat een veilige infrastructuur werkt. "Er is een publiek voor en het doet meer mensen fietsen", klinkt het bij de Fietsersbond. De initiatiefnemers willen automobilisten op de nationale applausdag ook tonen dat het anders kan. De VN heeft 3 juni sinds 2018 uitgeroepen tot Wereldfietsdag om aandach te vestigen op de voordelen van de fiets: "een eenvoudig, betaalbaar, schoon, milieuvriendelijk en duurzaam vervoersmiddel".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer