43 jaar na de dood van John Lennon zijn ‘The Beatles’ opnieuw baanbrekend.  Archieffoto van een 'The Beatles'-concert in 1964 in Londen.
Volledig scherm
PREMIUM
43 jaar na de dood van John Lennon zijn ‘The Beatles’ opnieuw baanbrekend. Archieffoto van een 'The Beatles'-concert in 1964 in Londen. © Getty Images

The Beatles brengen nieuw nummer uit mét John Lennon. “AI heeft onuitgegeven nummer op stoffige tape kunnen opschonen”

The Beatles brengen een nieuw nummer uit mét John Lennon. Paul McCartney pioniert met het gebruik van artificiële intelligentie (AI) en brengt zo de stem van John Lennon opnieuw tot leven. Hoe werkt dit? Wat betekent dat voor de muziekindustrie? Mogen we meer nieuwe muziek van overleden artiesten verwachten? “McCartney wou dit stoffige bandje uit 1978 koste wat het kost uitbrengen, nu staat de technologie ver genoeg.”

7 reacties

  • Lucas Vissers

    11 maanden geleden
    Tof ! Eindelijk eens terug goede muziek ! Want nu doet het pijn aan de oren !
  • guido Bervoets

    11 maanden geleden
    Het is niet de eerste keer dat zij zo een stunt uithalen. In 1995 deden ze al met de single 'Free as a Bird' waarbij ze een arrangement rond een demo-versie van John Lennon bouwden. Het is alleszins hetzelfde principe al zal het AI-gebruik nu veel gesofisticeerder zijn. Toch wel een fijn initiatief.
  • Geert Noels

    11 maanden geleden
    ik ben heel benieuwd
  • Rudy Chalmet

    11 maanden geleden
    De jaren 70 , de tijd van radio cassettekes , de tijd van monokini's , de tijd van de Beatles en de Rolling Stones , de tijd van oude telefoons met draaischijven , wat een geweldige tijd was dat toen , wat ben ik blij dat ik toen ben opgegroeid , met de muziek van Veronica en Radio Caroline ....
  • Guy Lefebure

    11 maanden geleden
    Ik ben benieuwd. Tof idee.