De visser met zijn vangst

BEKIJK - Reusachtige meerval gevangen in de Maas in Maaseik

Een visser heeft een reusachtige meerval gevangen in de Maas in Maaseik. De vis meet ongeveer 2 meter en wordt geschat op 70 kilogram. Het was dan ook een heel werkje om hem aan boord te hijsen, weet havenmeester Rik Schroyen: "We hebben met een groep vrienden een half uur moeten sleuren."

Havenmeester van Heerenlaak Rik Schroyen heeft gisterenavond een visser geholpen een reusachtige meerval aan boord te halen in Maaseik. Dat deden ze niet alleen: een groep vrienden verzamelde de krachten om de vis te vangen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

"We zagen de visser in zijn rubberbootje dobberen op de Maas", zegt Schroyen aan onze redactie. "Hij stond voorovergebogen met zijn vislijn. Het was duidelijk dat hij een grote vis beet had." Toen de man om hulp riep, ging het groepje vrienden er meteen op af. "We hebben onze boot naast de zijne gelegd en zijn dan overgestapt." 

Samen probeerden de mannen de vis op de boot te trekken

Samen konden de mannen de vis binnenhalen. "Alleen was het hem nooit gelukt. Na een half uur trekken was de vis eindelijk moe genoeg. De visser heeft zijn hand in de bek van de meerval gestoken en hem aan boord getrokken. Ik heb meegetrokken aan zijn vinnen."

BEKIJK - De mannen slepen de meerval aan boord

Videospeler inladen...

2 meter, 70 kilogram

Meteen werd duidelijk dat de vissers te maken hadden met een gigantisch beest. "Zoiets heb ik zelf nog nooit gezien", zegt Schroyen. "We hebben hem meteen gemeten. Hij was 1 meter 90, maar als we hem hadden kunnen uitstrekken was hij sowieso ongeveer 2 meter geweest." De havenmeester schat dat de vis ongeveer 70 kilogram weegt.

De mannen hebben de vis meteen gemeten

"De man was enorm trots op zijn vangst. Daarom hebben we meteen foto's en video's genomen. Voor het nageslacht", lacht Schroyen. Na de fotosessie haalde het groepje vrienden het haakje uit de mond van de meerval. Die werd teruggegooid. Hij zwemt ondertussen dus weer vrolijk rond in de Maas.

Meest gelezen