Miljonairs verlaten China aan sneltempo

Terwijl de economie in China struikelt, heeft het er een nieuw probleem bij. Henley & Partners maakt jaarlijks een rapport over de migratie van kapitaalkrachtige personen. China neemt al 10 jaar afscheid van de meeste miljonairs, maar haalt nu opnieuw een recordaantal.

Waarom is dit belangrijk?

Het rapport toont aan dat China na de COVID-pandemie er, ondanks de verwachtingen, niet in geslaagd is om het economisch tij te keren.

In het rapport wordt voorspeld dat dit jaar 13.500 miljonairs China zullen verlaten. Dat is een stijging van 25 procent tegenover de 10.800 die in 2022 het land verlieten. In 2022, onder het 'Zero COVID'-beleid was het veel moeilijker om het land te verlaten, nu de grenzen weer open zijn is er een inhaalbeweging zichtbaar. De slechte economische toestand van China zal de welgestelden niet per se overtuigen om te blijven.

De top 5

  1. China (13.500)
  2. India (6.500)
  3. Het Verenigd Koninkr
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer