Illustratiebeeld Filip Dewaele.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld Filip Dewaele. © Foto David Legreve / Dewaele Vastgoedgroep

Nu de vastgoedmarkt afkoelt: hoe zet je je woning het best in de markt?

Nu de vastgoedmarkt afkoelt, wordt nog maar half zo vaak boven de vraagprijs geboden. “Veel verkopers dromen nog van ‘coronaprijzen’, maar zeker nu is een juiste prijszetting cruciaal.” Met welke richtprijs trek je de aandacht van kopers? Hoe bepaal je zelf een correcte vraagprijs in drie stappen? En met welke strategie klop je mogelijk hoger af? Vastgoedexpert Filip Dewaele geeft tips en tricks voor de doe-het-zelfverkoper.

10 reacties

  • Gino Denil

    10 maanden geleden
    De rente op een lening blijft stijgen. Renovatie is nu al minstens een kwart duurder geworden. De koopkracht van een inkomen blijft achter op de stijgende levensduurte. En wat je al bijeen gespaard had is voor 1/6 of meer verdampt. Allemaal rekening mee houden als men een bod overweegt.
  • Leonarda Van Opbroecke

    10 maanden geleden
    Sinds november 2022 is ook het asbestattest verplicht. Aankoop en verkoop loopt hierdoor ook een vertraging op, op de uiteindelijke transactie omdat er lange wachttijden zijn bij die experten. De kostprijs is niet min en het is goed opletten geblazen voor de charlatans.
  • Fanny Konings

    10 maanden geleden
    De verkoper kent de werkelijke prijs en renovatie kosten reeds uitgevoerd, uiteraard wil je niet met verlies verkopen
  • etienne vijverman

    10 maanden geleden
    vraag en aanbod bepaald veel en renoveren kost veel geld wie het grootste deel niet zelf kan en de hele hoop bijkomende nieuwe regels
  • Paul Boeie

    10 maanden geleden
    Alles van voor 1980 kan je door de absurde normen beter slopen tenzij het echt je droom is en je een serieuze zak geld hebt om het te renoveren .