Hoe maak je verse confituur? Katrien Hoebers deelt 8 simpele stappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe maak je verse confituur? Katrien Hoebers deelt 8 simpele stappen. © Madam Confituur / Shutterstock / Stephanie Frey / Madam Confituur

Nog aardbeien op overschot? Zo maak je er verse confituur mee in 8 simpele stappen: “In amper een halfuur lukt het je al”

Heerlijk, dat seizoen van verse aardbeien, rabarber en binnenkort ook bessen en pruimen. Alleen jammer als sommige vruchten al wat week geworden zijn of nét niet lekker genoeg meer zijn om zo op te eten. De oplossing? Confituur maken. Welk fruit is het meest geschikt? En is dat gezonder dan voorgekochte confituur? Katrien Hoebers, gekend als Madam Confituur deelt 8 eenvoudige stappen om er een succes van te maken. “Hoe lang je die kan bewaren, hangt af van de suiker.”