Foto: Pieter Van Hecke

Twee personen gearresteerd na mislukte overval op vrachtwagen met drugs op weg tussen Sint-Niklaas en Dendermonde

Er zijn twee personen gearresteerd nadat er vanmorgen een overval gebeurd is op een drukke gewestweg tussen Sint-Niklaas en Dendermonde. Onbekende daders probeerden een vrachtwagen met drugs in - mogelijk honderden kilo's - te overvallen. Er werd ook een schot gelost. 

Volgens onze informatie zouden onbekenden de vrachtwagen hebben proberen te overvallen in Elversele. Er zou ook een schot gelost zijn. De daders zouden vervolgens te voet op de vlucht geslagen zijn. 

De politie kwam ter plaatse en doorzocht enkele gebouwen en bedrijven, maar ook een aantal vuilnisbakken en een gracht werden doorzocht naar mogelijk bewijsmateriaal. In de gracht werd een schoen aangetroffen die mogelijk van een van de daders is. Met een ladderwagen werd ook gekeken op de daken of daar iets op gegooid werd.

BEKIJK - De politie ter plaatse zoekt naar mogelijk bewijsmateriaal:

Videospeler inladen...

Het parket laat weten dat "dit incident verband zou houden met het drugsmilieu". "In de vrachtwagen werd een en ander gevonden." Volgens onze informatie werd in een van de containers een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden. Er werden vijf grote balen, met waarschijnlijk cocaïne, aangetroffen. Het zou mogelijk om honderden kilo's gaan - en dus mogelijk om ettelijke miljoenen aan drugs.

Intussen zijn er twee personen gearresteerd - het gaat om de chauffeur en een andere inzittende van de vrachtwagen. Zij worden momenteel verhoord en zullen voor de onderzoeksrechter moeten komen.

Hoe uitzonderlijk is dat nu? "Het gebeurt niet vaak, maar helemaal uitzonderlijk is het ook niet", zegt misdaadjournalist bij Gazet van Antwerpen Joris Van der Aa. "Soms beslissen criminele organisaties om hun containers met een vrachtwagen naar een afgelegen gebied te brengen alvorens hem uit te laden. Andere criminele organisaties kunnen de lading dan proberen stelen. Of, wat ook een optie is, is dat de transporteur al vertrokken is met de container en dat de criminelen hem toch nog proberen onderscheppen. Zoiets kan met veel geweld gepaard gaan. Het gaat vaak om ladingen ter waarde van tientallen miljoenen euro's, daarvoor zijn criminelen bereid om zwaar geweld te gebruiken."

"10 jaar geleden is er in Zutendaal zo'n overval geweest. De chauffeur was met zijn lading artisjokken al vertrokken, terwijl er nog drugs in zaten. Vanuit Antwerpen tot Limburg hebben ze hem achtervolgd. Toen wist de chauffeur niet wat hij vervoerde. Of dat hier ook het geval is, is nog verre van duidelijk."

Meest gelezen