Videospeler inladen...

David Draiman van Disturbed getuigt in tranen voor wei van Graspop over verslaving en depressie: "Ik stapte bijna uit het leven"

David Draiman van Disturbed heeft voor een tjokvolle wei van Graspop getuigd over de "demonen" verslaving en depressie waardoor hij bijna uit het leven stapte. De vele mensen in het publiek die aangaven met gelijkaardige gedachten te kampen, drukte hij op het hart dat ze er niet alleen voor staan.

Voor je dit artikel leest: heb je vragen over zelfdoding of worstel je zelf met donkere gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordlijn. Dat kan telefonisch via het nummer 1813, maar ook chatten of mailen is mogelijk.

Emotie op de wei van Graspop vanavond tijdens het optreden van Disturbed. Bij het nummer "A reason to fight" sprak frontman David Draiman de duizenden toeschouwers met een krop in de keel toe over verslaving en depressie, "demonen" die ook zijn leven een tijdlang overheersten.

BEKIJK - De emotionele getuigenis van David Draiman (Engels):

Videospeler inladen...

"Ik verontschuldig me, bij dit nummer ben ik altijd door emoties overmand", zei hij. "De demonen verslaving en depressie zijn echt. Het zijn ziektes, vrienden, niet anders dan kanker. Ze groeien binnenin je. Aan de buitenkant kan je evenmin zeggen dat iemand kanker heeft, niet?"

"Hetzelfde geldt voor verslaving en depressie. Net zoals kanker, zijn ze niemands schuld. Het is niet omdat je zwak bent, dat je kanker krijgt. Het is niet omdat je niet gezegend bent, dat verslaving en depressie je beginnen te verslinden. Ik weet dat elk lid van onze groep met die demonen heeft gekampt."

Ik ben het fucking moe om vrienden te zien sterven

David Draiman

"Ik ben het fucking moe om mijn vrienden te zien sterven", vervolgde hij. Daarbij haalde hij onder meer Keith Flint van The Prodigy en Chester Bennington van Linkin Park aan, die allebei uit het leven stapten. "Als ik volledig eerlijk ben met jullie, zowat 4,5 maand geleden deed ik bijna hetzelfde."

"Als het met mij kan gebeuren, kan het met iedereen gebeuren. Steek je hand op als je zelf al met de demonen verslaving en depressie hebt gekampt of als je iemand kent die dat deed. Hou jullie handen hoog en kijk rondom jullie. Zoals jullie kunnen zien, vrienden, jullie staan er niet alleen voor."

Bekijk hieronder foto's op en naast het podium van dag 2 van Graspop:

Moshpit

Eerder vandaag ging het er luchtiger aan toe, onder meer tijdens het optreden van Fever 333. Met de boodschap "Biggest moshpit starts here" op een stuk karton waagde Eva De Roo van Studio Brussel zich vooraan in het publiek. Veel festivalgangers gingen graag op haar voorstel in en gaven haar waar ze om vroeg.

BEKIJK - "Kijk nog eens goed naar mijn tanden, en ik heb u graag gekend", Eva De Roo waagt zich in moshpit op Graspop:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder foto's van de moshpit van en met Eva De Roo:

Ook Xander De Rycke beleefde een memorabele dag op Graspop. Hij liet een tatoeage zetten door Cindy Frey. Zij is naast tattoo-artiest ook fotograaf en zal straks de show van Disturbed op beeld vastleggen. Xander koos voor een symbool dat verwijst naar het zogenoemde Heartagram van de groep HIM.

Bekijk hieronder foto's van Xander de Rycke die een tattoo laat zetten:

Meest gelezen